Controleer of wij bij jouw in de regio bezorgen

Product informatie

How to; hele vis op de BBQ

Hele vis is waanzinnig lekker op de BBQ! Maar waarom moet je vis eigenlijk insnijden voordat het op de BBQ gaat?

Een hele vis op de BBQ ziet er niet alleen waanzinnig goed uit, maar is ook echt lekker en simpel te bereiden. Maar waarom snijden we de vis eigenlijk ‘in’…..?

 

Om te beginnen moet je er natuurlijk voor zorgen dat de hele vis van alle ingewanden is ontdaan. Je kan er ook voor kiezen om de kop te verwijderen omdat sommige mensen de wit uitgeslagen ogen na bereiden als “onprettig” ervaren..

 

Na het schoonmaken van de vis maak je de incisies aan weerszijden van de vis. Het insnijden van de vis heeft eigenlijk 2 functies; allereerst om ervoor te zorgen dat je kruidenmix of marinade goed in het visvlees kan trekken. Je kan de insnedes een beetje openhouden terwijl je de smaakmakers erin wrijft. De tweede reden om je vis in te snijden is om ervoor te zorgen dat de hitte goed doordringt in de vis. Zo voorkom je dat je buitenkant al verbrand, terwijl de kern van je vis nog niet gaar is. En als je de buikholte dan ook nog eens vult met verse kruiden dan weet je zeker dat je een smaak explosie op tafel zet!